Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd Okategoriserade

Bakpulvertekakor

10minuterstekakor7 10minuterstekakor10 10minuterstekakor8

Saftiga, lättgjorda bakpulvertekakor med en spröd, härlig yta. De behöver inte jäsa och går blixtsnabbt att baka. Perfekt på morgonen när man vill äta nybakat bröd till frukost.

Tips! Om du vill frysa in tekakorna bör det göras direkt när de har svalnat efter gräddningen för bakpulverbröd blir tyvärr ganska trista och kompakta om de ligger framme i ett par timmar (även när de ligger i en påse).

Baka en halv sats som ger 6 bröd! Om du vill ha färre bröd går det bra att baka en halv sats deg och baka ut 6 tekakor.

4-minutersbröd i stekpanna – ljuvligt goda! Klicka här för recept!
4-minutersbröd i stekpanna – ljuvligt goda! Klicka här för recept!

Bakpulvertekakor

12 st

2 dl grahamsmjöl (eller rågmjöl)
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk eller filmjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder och dela varje längd i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Nagga bröden med en gaffel.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder och dela varje längd i 6 bitar.
2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder och dela varje längd i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Nagga bröden med en gaffel.
4. Nagga bröden med en gaffel.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.

10minuterstekakor6 10minuterstekakor12 10minuterstekakor9 10minuterstekakor11

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabb chokladkaka

Lättgjord chokladkaka med hallon & knastrigt pärlsocker på toppen! Tid: 5 min + ugn!

0

Kladdkakebakelser

Extra lyxig kladdkaka som är spröd i skalet med ett underbart, lagom kladdigt innanmäte. Toppa med vispgrädde & hallon så får du snabbt & enkelt härliga, läckra bakelser!

0

Kladdkaka lyx

Läckraste kladdkakan med riktig choklad och florsocker i smeten! Det spröda skalet är en ljuvlig kombination till det kladdiga innanmätet.

0

Müslirutor

Saftiga, härliga bröd med nyttig & mättande müsli i degen!

0

Frallor med pizzasmak

Underbara frallor med pizzasmak som passar bra att servera till en god middag, sallad, på buffén eller att ta med på utflykten.

0

Mandelmaränger

Spröda, spritsade maränger med crunchig sötmandel på toppen.

0

Osötad filmjölkslimpa med rivna morötter

Saftig, nyttig morotslimpa med filmjölk – utan sirap. Supergod och hälsosam!

0

Mördegsinbakad hallonpaj

Den spröda, lite knapriga mördegen ihop med hallonen är en ljuvlig kombination. Enkel & snabb att baka – en riktig favorit!

0

Nyttig jordgubbsmousse på lättmjölk

Fluffig, lätt mousse som är gjord av 2 ingredienser: lättmjölk & frysta jordgubbar. Mums!

0

Enkla maränger

Spröda, härliga maränger som är gjorda av florsocker och äggvita!

0

Krokant

Gott att strö över glassen, på kladdkaka, chokladganache eller i tryfflar. Supergott och lätt att göra själv!

0

Mangoglass på pinne

Njut av iskall, svalkande mangoglass som är nyttig & baserad på frukt! Helt utan tillsatt socker!

0