Mördegsinbakad hallonpaj

Den spröda, lite knapriga mördegen ihop med hallonen är en ljuvlig kombination. Enkel & snabb att baka – en riktig favorit!

mördegsinbakadhallonpaj10
mördegsinbakadhallonpaj13

Snabbaste hallonpajen med en härlig mördeg som blir underbart knaprig och spröd under gräddningen. Så himla god – jag älskar den!

En lyxig, storfavorit som är enkel och går fort att göra. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma vilken vilket gör att man kan slänga ihop den snabbt om man vill bjuda på fika när man får oväntad besök eller blir sugen.

Tips!
Den hackade sötmandeln på toppen ger en god, knaprig smak. De kan uteslutas helt eller bytas ut mot hackade hasselnötter, solroskärnor  eller pärlsocker.

Snabb äppelkaka – supergod! Klicka här för recept!

Mördegsinbakad hallonpaj

6–8 bitar

100 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker 
1 nypa salt
2 ¼ dl vetemjöl 

Fyllning
ca 200 g hallon, frysta eller färska
strösocker 

Garnering
20 g sötmandel, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 3–4 mm tunn på ett bakplåtspapper.

3. Lägg hallonen i en ca 8 cm bred längd i mitten på degen.

4. Strö strösocker över hallonen.

5. Vik högra kanten över äpplena (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det så går degen inte sönder så lätt).

6. Vik den vänstra degkanten över den högra (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det).

7. Vänd på rullen så degskarvarna ligger nedåt. Strö över sötmandeln.

8. Gräddan pajen mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna på plåten. Servera den gärna med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 3–4 mm tunn på ett bakplåtspapper.
3. Lägg hallonen i en ca 8 cm bred längd i mitten på degen.

3. Lägg hallonen i en ca 8 cm bred längd i mitten på degen.

4. Strö strösocker över hallonen.

4. Strö strösocker över hallonen.

5. Vik högra kanten över äpplena (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det så går degen inte sönder så lätt).
6. Vik den vänstra degkanten över den högra (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det).

6. Vik den vänstra degkanten över den högra (vik med bakplåtspapperet och drag sedan bort det).

7. Vänd på rullen så degskarvarna ligger nedåt. Strö över sötmandeln.

7. Vänd på rullen så degskarvarna ligger nedåt. Strö över sötmandeln.

8. Gräddan pajen mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna på plåten. Servera den gärna med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass.

mördegsinbakadhallonpaj9
mördegsinbakadhallonpaj11
mördegsinbakadhallonpaj12

LOADING..