Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta Okategoriserade

Varför jäser inte degen – felsökningschema

Skärmavbild 2016-03-28 kl. 21.20.34

Varför jäser inte degen – felsökningschema

– Degvätskan var för varm så jästen ”dog”.

– Degvätskan var för kall (då tar jäsningen längre tid).

– Degen knådades inte.

– Degen stod på en kall plats och jäste (då tar jäsningen längre tid).

– Degen innehöll för mycket mjöl och var tung och kompakt.

Tips – så får du igång jäsningen!
Tappa upp varmvatten i diskhon och ställ ner bunken. Lägg en tallrik över bunken som lock. Det brukar få igång jäsningen bra! Jäsningstiden varierar ofta eftersom flera olika faktorer spelar in hur bra det jäser, t ex temperaturen i köket, hur länge degen knådats och mängden mjöl i degen.

Baka en saftiga god morotslimpa – klicka här för recept!
Baka en saftiga god morotslimpa – klicka här för recept!

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Havrebollar med vit choklad

Kalasgoda havrebollar med riven, vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0

Påskpyssel! Så färgar du äggen randiga

Det är roligt att pyssla och färgade ägg hör påsken till. Du kan enkelt göra snygga ränder i färgen – klicka på rubriken för att se hur man gör!

0

Kesoplättar med hallon (utan mjöl)

Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg, helt utan mjöl. Goda och mättande till frukost, lunch eller mellis.

0

Lindas drömgoda midsommartårtor

23 superläckra tårtor & desserter till midsommar från Lindas bakskola!

0

Glass – grundrecept / Vaniljglass

Ljuvligt gott basrecept på vaniljglass som kan smaksättas efter egen smak. (Receptet innehåller inte kondenserad mjölk).

0

Kexchokladglass

Kexchoklad i glassen är fantastiskt gott – en perfekt kombination!

0

Daim-marängtårta

Frasiga marängbottnar penslade med choklad, fluffig vispgrädde med knäckig Diam. Ljuvligt gott!

0