Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Krämig After Eight-glass

aftereightglass2 aftereightglass5 aftereightglass3

After Eight är gudomligt gott i glassen!  En favoritglass som känns oerhört lyxig och passar bra på alla sorters kalas. Både på tjusiga- och enklare tillställningar.

Underbart god After Eight-chokladmousse – klicka här för recept!
Underbart god After Eight-chokladmousse – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Krämig After Eight-glass

 Ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
ca 10 After Eight-plattor

Garnering
4 After Eight-plattor

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

2. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.

3. Blanda ner After Eight-bitarna i gräddblandningen.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Stick ner ca 4 After Eight-plattor som garnering. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.
2. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.
3. Blanda ner After Eight-bitarna i gräddblandningen.
3. Blanda ner After Eight-bitarna i gräddblandningen.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Stick ner ca 4 After Eight-plattor som garnering. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Stick ner ca 4 After Eight-plattor som garnering. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

 

aftereightglass1 aftereightglass4 utvald 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallonglassbakelse med Noblesse

Fantastiskt god och lättgjord dessert med hallonglass och Noblessechoklad.

0

Pepparkaksglass med vit choklad

Läckra pepparkaksbakelser med vaniljglass och vit choklad. En perfekt dessert som kan förberedas flera dagar i förväg.

0

Mjuk nougatkola

En mjuk nougatkola som fullkomligt smälter i munnen! Ljuvligt god!

0

Nutellafudge

Otroligt läckra godbitar som du lätt gör själv!

0

Marknadsnougat

Lättgjord, supersmarrig marknadsnougat som bara tar några minuter att göra!

0

Nougatfudge

Förtrollande god fudge med en härlig smak av nougat!

0

Pepparkaksgräddkola

En underbar gräddkola med en svag smak av pepparkaka – ljuvligt gott!

0

After Eight-tryffel

Drömgoda, lättgjorda tryfflar med smak av mint och choklad. Underbart!

0

Kanel- & chokladtryffel

Kanel har en julig smak som passar perfekt till den läckra chokladtryffeln!

0

Chokladtryffel

Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. Lyxiga tryfflar som har en len, mjuk härlig chokladsmak och fullkomligt smälter i munnen.

0

Halvera mängden jäst

Läs mina tips om hur man minskar på jästmängden i bröd- och bulldegar.

0

Lindas brända mandlar med kanel & flingsalt

Ljuvligt goda kanderade mandlar smaksatta med kanel & flingsalt. Gott till glöggen eller som julgodis!

0