Vit chokladpannacotta med hallon

Avsluta middagen med en ljuvligt god pannacotta smaksatt med vit choklad & hallon! Gudomligt gott!

vitchokladpannacotta4
utvald
vitchokladpannacotta3

Pannacotta är perfekt som dessert! Ljuvligt gott och det känns lyxigt att äta den. Den är enkel att göra och kan förberedas dagen före (men lägg på hallonen precis innan du serverar desserten).

Hallonkladdkaka är ljuvligt gott – klicka till receptet här!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Vit chokladpannacotta med hallon

Ca 6 portioner

1 ½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
150 g vit choklad 

Garnering
ca 150 g hallon
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.

2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.

3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.

4. Garnering: Mosa hallonen och blanda dem med lite strösocker.

5. Lägg 1–2 msk hallonröra på pannacottan i glasen.

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.

2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.

3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.

4. Garnering: Mosa hallonen och blanda dem med lite strösocker.

4. Garnering: Mosa hallonen och blanda dem med lite strösocker.

5. Lägg 1–2 msk hallonröra på pannacottan i glasen.

vitchokladpannacotta1
vitchokladpannacotta5
vitchokladpannacotta3

 

 

 

 

 

 

LOADING..