Twixkakor

Jätteläckra godiskakor med en frasig kakbotten, en krämig kolafyllning och ett ljuvligt täcke av choklad.

twixkakor4
twixkakor3
twixkakor2

Riktigt läckra godiskakor med en frasig kakbotten, en krämig kolafyllning och ett ljuvligt täcke av choklad. Sååå himla goda!!! Kakorna påminner om Twix-godiset du kan köpa i butikerna.

Ljuvligt god och krämig chokladmoussetårta med en smulig Digestivebottnen – lika god som på konditori! Klicka här för recept!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Twixkakor

Ca 20 st

125 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl 

Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk, 397 g (färdigkokt kolakräm)

Garnering
ca 400 g mörk eller ljus choklad, smält
1 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.

2. Kavla ut degen ca 30 x 40 cm på ett bakplåtspapper och lägg det i en form med samma storlek.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Lyft upp pappret och låt kakan kallna. Ställ den på en skärbräda eller en bricka så kakan inte spricker.

4. Bred ut den karamelliserade mjölken på kakan. Ställ den i frysen i 30–45 min.

5. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt rapsoljan. Blanda ordentligt.

6. Bred ut den smälta chokladen på kolakrämen. Skär kakan i rutor när chokladen stelnat. Förvara kakorna på en inplastad tallrik i kylen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med strösocker, salt och vetemjöl till en deg.

2. Kavla ut degen ca 30 x 40 cm på ett bakplåtspapper och lägg det i en form med samma storlek.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Lyft upp pappret och låt kakan kallna. Ställ den på en skärbräda eller en bricka så kakan inte spricker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Lyft upp pappret och låt kakan kallna. Ställ den på en skärbräda eller en bricka så kakan inte spricker.

4. Bred ut den karamelliserade mjölken på kakan. Ställ den i frysen i 30–45 min.

4. Bred ut den karamelliserade mjölken på kakan. Ställ den i frysen i 30–45 min.

5. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt rapsoljan. Blanda ordentligt.
6. Bred ut den smälta chokladen på kolakrämen. Skär kakan i rutor när chokladen stelnat. Förvara kakorna på en inplastad tallrik i kylen.

6. Bred ut den smälta chokladen på kolakrämen. Skär kakan i rutor när chokladen stelnat. Förvara kakorna på en inplastad tallrik i kylen.

 

twixkakor1
utvlad
 

 

LOADING..