Marshmallows

Ljuvligt gott skumgodis som är busenkelt att göra själv.

marshmallows2
marshmallows4
marshmallows1

Ljuvligt gott skumgodis som är enkelt att göra själv. Det är roligt att bjuda vänner och bekanta på hemgjorda marshmallows för alla blir alltid lika förvånade över att man enkelt kan göra sådana själv.

Baka en ljuvligt god nougatbollstårta – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Marshmallows

60–70 bitar

Smet 1
2 ½ msk gelatinpulver
1 ¼ dl vatten, kallt

Smet 2
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

Smet 3
1 ¼ dl vatten
1 ¼ dl vit sirap
5 dl strösocker
1 krm salt  

GÖR SÅ HÄR

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra det med florsocker så att smeten inte fastnar.

2. Smet 1: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.

3. Smet 2: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.

4. Smet 3: Blanda vatten, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader.

5. Häll den varma sockerblandningen (smet 3) i bunken med gelatinet (smet 1). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 2) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet.

6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie.  Låt den stå i rumstemperatur i ca 12 tim.

7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspappret.

8. Klipp kakan i fyrkanter med en sax. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra det med florsocker så att smeten inte fastnar.

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra det med florsocker så att smeten inte fastnar.

2. Smet 1: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.
3. Smet 2: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.

3. Smet 2: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.

4. Smet 3: Blanda vatten, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader.

4. Smet 3: Blanda vatten, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader.

5. Häll den varma sockerblandningen (smet 3) i bunken med gelatinet (smet 1). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 2) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet.
6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 12 tim.

6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 12 tim.

7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspappret.

7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspappret.

 

8. Klipp kakan i fyrkanter med en sax. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

8. Klipp kakan i fyrkanter med en sax. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

 

marshmallows3
 

 

LOADING..