Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas pizza Okategoriserade

Hemgjord pizza (capricciosa/hawaii)

pizza5 fb

Hemgjord pizza är så grymt gott och lätt att lyckas med. Tänk på att ugnsvärmen ska vara hög för att pizzan ska bli genomgräddad och frasig i kanterna. Håll koll på pizzan så den inte bränns eftersom det går snabbt på slutet när man gräddar i 250 graders varmluft. Om du inte har varmluft gräddar man i 250 grader vanlig värme. Min familj älskar hemgjord pizza och det görs ofta hemma i vårt kök. Ibland dubblar jag degen och bakar ut pizzan på en hel plåt. Fyllningen kan man variera i oändlighet och lägga på det man gillar bäst.

Baka urgoda pizzabullar – klicka här för recept!
Baka urgoda pizzabullar – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Pizza

1 stor eller 2 mindre

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Fyllning (eller valfri fyllning)
2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord
ca 200 ost, riven
ca 100 g skinka, skuren i bitar
oregano

Hawaiipizza
4 ananasringar

Capricciosa
champinjoner

Garnering
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.

3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över skinka (ev. ananasbitar eller champinjoner) och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två mindre rundlar). Låt kanterna vara något tjockare.
3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.
3. Lägg bakplåtspappret med rundeln på en ugnsplåt. Bred ut pizzasåsen på degen.
4. Strö över skinka (ev. ananasbitar) och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
4. Strö över skinka (ev. ananasbitar) och riven ost. Strö över oregano. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan.

 

steg6 pizza3 pizza1 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

4-minutersbröd i stekpanna

De goda bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

0

Lyxig After Eightkladdkaka

En gudomligt god kladdkaka med After Eight-glasyr på toppen. Rekommenderas varmt!

0

Grötbullar

Gröten i degen gör bröden oerhört saftiga och goda.

0

Kokosmums

Ljuvliga, fluffiga skumrutor täckta med kokos, som fullkomligt smälter i munnen.

0

Hallon- & blåbärsbakelser

Ljuvligt god och bärig bakelse med lite lätt kladdig bottnen och en klick grädde på toppen.

0

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

Drömgod tårta med frasiga marängbottnar fyllda med fluffig vit chokladmousse, choklad och jordgubbar.

0

Korv i bröd/Pinnbröd

Jättegoda korv i bröd som kan gräddas på grillen eller i ugnen.

0

Jordgubbskladdkaka

Bästa, godaste jordgubbskladdkakan – och den är så lätt att göra!

0

Jordgubbskladdkakebakelser

Baka min fantastiskt goda jordgubbskladdkaka och gör busenkla, men ljuvligt goda bakelser av dem.

0

Segknapriga kolasnittar

Lite sega inuti och knapriga på ytan – utsökt goda!

0

Morotslimpa med råg

Morötterna i degen gör limpan extra saftig & god och rågmjölet tillför nyttig fibrer!

0

Rund kärleksmumskaka

Oerhört saftig chokladbottnen med en ljuvlig chokladglasyr och kokosflingor på toppen!

0