Fryst jordgubbscheesecake

En smulig botten och ljuvliga jordgubbar i den krämiga, frysta fyllningen är makalöst gott!

jordgubbscheesecake1
IMG_6054

En av de godaste cheesecakes man kan tänka sig. Ljuvliga jordgubbar i den krämiga, frysta fyllningen är makalöst gott! Och den smuliga botten är en perfekt kombination.

Gör en ljuvligt god Oreoglasstårta – klicka här för recept!
Drömgod 10-minuter-tårta med marängbottnar, fluffig hallon- eller jordgubbsgrädde & jordgubbar!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Fryst jordgubbscheesecake

ca 12 bitar

Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
ca 400 g jordgubbar, mosade
1 ½ dl strösocker
2 ägg, delade i vitor & gulor
400 g färskost, t ex Philadelphia

3–4 jordgubbar

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.

2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.

3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.

4. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

5. Garnering: Mosa jordgubbarna och ringla dem över ytan. Rör om lite försiktigt med en gaffel så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering.

2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.

5. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

4. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

6. Garnering: Mosa jordgubbarna och ringla dem över ytan. Rör om lite försiktigt med en gaffel så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering.

jordgubbscheesecake5
jordgubbscheesecake4