Bloggar Lindas Bakskola Lindas pajrecept Okategoriserade

Nutellapaj med smulbotten

DAGENSRECEPT Nutellapaj3

En superläcker och enkel paj som riktigt smälter i munnen. Servera den med vispgrädde eller vaniljglass. Den är så enkel att göra och en perfekt dessert som garanterat gör succé bland gästerna! En läcker avslutning på en god middag eller till eftermiddagsfikat på jobbet!

 

Skärmavbild 2015-06-21 kl. 00.14.55
Lyxig chokladkladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola

Nutellapaj

12–14 bitar

Botten
250 g digestivekex
100 g smör, rumsvarmt

Nutellaganache
1 ½ dl vispgrädde
400 g Nutella
½ dl florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop smulorna med smöret.

2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter. Ställ den i frysen 20–30 min.

3. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner Nutella och florsocker. Blanda ordentligt.

4. Häll fyllningen över smulbottnen. Låt den stå i kylen i 2–3 timmar. Servera med vispad grädde.

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop smulorna med smöret.
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop smulorna med smöret.
2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter. Ställ den i frysen 20–30 min.
2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter. Ställ den i frysen 20–30 min.
3. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner Nutella och florsocker. Blanda ordentligt.
3. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner Nutella och florsocker. Blanda ordentligt.
4. Häll fyllningen över smulbottnen. Låt den stå i kylen i 2–3 timmar. Servera med vispad grädde.
4. Häll fyllningen över smulbottnen. Låt den stå i kylen i 2–3 timmar. Servera med vispad grädde.

Nutellapaj4 Nutellapaj1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Semmeltårta

Superläcker semla i jätteformat som räcker till många!

0

Schweizernötrutor

Ljuvliga, saftiga rutor med en helt underbar schweizernötsfuge på toppen!

0

Nutellasemlor

Krämig Nutella och vispad grädde i semlan är makalöst god komination.

0

Hembakta polarkakor

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

0

Banoffeepaj med maräng

Banan, Daim, kolasås, fluffig vispgrädde och maräng på en frasig Digestivebotten – det kan knappast bli godare!

0

Hemgjord marängcup

Lättgjord och härligt krämig vanilj- och chokladglass med spröda maränger och smält choklad. Lyxig och ljuvligt god dessert!

0

Oreo–, kola- och chokladpaj

Superläcker paj med Oreokakor, kolasås och choklad! Den bakas med endast sex ingredienser.

0

Nutellakulor

Snabbgjort och gott havre- & Nutellagodis med kokos eller krossade hasselnötter.

0

Klassisk kavring

Lättgjord och mycket god kavring som håller sig färsk och god i flera dagar.

0

Pepparkaksglass med vit choklad & hallon

Fulländad dessert med pepparkakor fyllda med hallon- & vit chokladglass som kan förberedas några dagar i förväg.

0

Mintkakor

Förstklassiga mintkakor doppade i choklad som fullkomligt smälter i munnen.

0

Krispiga nougat- & chokladbitar

Superläckra små godisbitar med nougat, krispiga flingor, choklad och nötter. En blandning mellan fudge och knäck.

0