Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Klassisk kavring

dagensreceptkavring4 kavring5

Klassisk kavring som är enkel att göra och ljuvligt god till julskinka och ost. Rör ihop degen på några minuter, in i ugnen = nybakad kavring!

Hembakad kavring är lyxigt och gott att servera på julbordet. Den här limpan är en favorit som jag bakar varje år och som har en rykande åtgång. Alla i släkten älskar brödet och den håller sig färsk och god i flera dagar.

Det finns mängder av olika recept på kavring men den här varianten är en favorit som är både superlätt att göra och ljuvligt god. Brödet passar bra till frukost med en skiva ost och till julskinkan.

LJuvligt god After Eight-tryffel – klicka här för recept!
LJuvligt god After Eight-tryffel – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola

Klassisk kavring

2 limpor

9 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
75 g smör, smält
1 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
15 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.

3. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
2. Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
3. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur.
3. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur.

 

kavring3 kavring6 kavring2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pepparkaksglass med vit choklad & hallon

Fulländad dessert med pepparkakor fyllda med hallon- & vit chokladglass som kan förberedas några dagar i förväg.

0

Mintkakor

Förstklassiga mintkakor doppade i choklad som fullkomligt smälter i munnen.

0

Krispiga nougat- & chokladbitar

Superläckra små godisbitar med nougat, krispiga flingor, choklad och nötter. En blandning mellan fudge och knäck.

0

Chokladkola

Ljuvligt god och seg chokladkola med ett härligt täcke av mörk choklad choklad.

0

Kärleksmumsmuffins

Saftiga chokladmuffins med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

0

Wienernougat

Ljuvliga nougat & chokladbitar med rostade mandelspån. Mycket godare än de man köper!

0

Saffransfläta med vaniljkräm

Saftig och läcker saffransfläta fylld med ljuvlig vaniljkräm. (Går att byta ut om mandelmassa)

0

Chokladfudge med sötmandel

Himmelskt god chokladfudge som fullkomligt smälter i munnen. Innehåller bara tre ingredienser!

0

Pepparkakskladdkaka

En superläcker pepparkakskladdkaka med mörk choklad i smeten.

0

Lyxig Rocky road

En ljuvlig blandning av sött & salt – choklad, Dumlekola, marshmallows och salta jordnötter. Makalöst gott!

0

Saftig saffranssockerkaka med kokos

En riktigt saftig och läcker saffranssockerkaka som har en rykande åtgång.

0

Pepparkakslängd i form

Julig och saftig vetelängd (Pull apart bread) med smak av pepparkaka.

0