Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Snickerskaka

18 röster


snickerskaka3 snickerskaka8

En riktig läckerbit för den som älskar choklad. En lite kladdig browniebotten toppad med en blandningen av salta nötter och smält chokladen. En riktig fullträff!!!

Nyttiga, knapriga äppelchips – klicka här för länk till receptet!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Snickerskaka

Ca 12 bitar

Ljuvlig kladdig chokladkaka med salt och sött i en ljuvlig kombination.

200 g smör
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl kakao
4 ägg
3 dl vetemjöl
150–200 g godiskolor av valfri sort, t ex Dumle

Garnering
2 dl jordnötter
200 g mjölkchoklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Skär godiskolorna i bitar.

4. Strö kolorna över smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.

6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.

7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Skär godiskolorna i bitar.
3. Skär godiskolorna i bitar.
4. Strö kolorna över smeten.
4. Strö kolorna över smeten.

 

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.
6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.
7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.
7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

snickerskaka4 snickerskaka2 snickerskaka8

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lyxig chokladkladdkaka

Mycket mörk choklad i smeten och på toppen gör kladdkakan extra lyxig och god.

0

Kardemummakaka med smuligt havretäcke

Saftig och mjuk kardemummakaka med ett knaprigt och lite knäckigt havregrynstäcke.

0

Nutellacheesecake

Den krämiga Nutellan i kombination med den lite salta, frasiga digestivebottnen är gudomligt god. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

0

Snabbaste äppelkakan

En riktigt läcker och lättbakad äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter.

0

Ananaskaka med glasyr & kokos

Ljuvligt goda & saftiga ananasrutor som är enkla att göra.

0

Lingonrutor på plåt

Lättbakade och oerhört saftiga och goda lingonrutor.

0

Klassisk sockerkaka med hackad choklad

Saftig, mjuk sockerkaka med grovhackade chokladbitar i smeten.

0

Fudge brownies

Ljuvligt goda, segmjuka, lite kladdiga brownies med krämig chokladtryffel på toppen.

0

Två bröd av en deg

Gör en deg och baka ut den till både en saftig limpa och delikata långpannerutor.

0

Daim- & kolapaj

Ett frasigt pajskal med en seg och god kolafyllning, toppad med hackad Daim. Bedårande gott!

0

Kokoskaka med glasyr

Mjuk, härlig kaka fylld med smarrig kokos, toppad med glasyr och knaprig sötmandel.

0