Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Morotsfrallor

morotsfrallor3 morotsfrallor4

Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda. Frallorna är goda till frukost eller till en sallad, soppa eller på en buffé. Även mina barn älskar dessa bröd. Frys in bröden som blir över och ta fram och tina vid behov.

Tips! Om du inte har 5 dl rågsikt hemma kan du byta ut det mot 3 dl grahamsmjöl (eller fint rågmjöl) + 2 dl vetemjöl i stället.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Morotsfrallor

Ca 16 st

Rivna morötter i degen gör bröden saftiga och goda.

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1–2 morötter
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och riv morötterna fint.

2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

3. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Skala och riv morötterna fint.
1. Skala och riv morötterna fint.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
3. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–13 min. Låt dem svalna på plåten.

morotsfrallor1 morotsfrallor2 morotsfrallor5 morotsfrallor6

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nougatkladdkaka

Vansinnigt god kladdkaka fylld med läcker nougat.

0

Citronmazarinrutor med glasyr

Den fräscha, friska citronglasyren är pricken över i på de saftiga mazarinrutorna.

0

Grova rågkakor

Fiberrika, saftiga och luftiga rågkakor som gör frukosten till dagens godaste mål.

0

Brytbröd på plåt

Brytbröd är enkelt att göra och blir saftigt och luftigt när de jäser ihop på plåten. Jäser bara en gång!

0

Snabb äppelkaka

Superenkel, saftig och ljuvligt god äppelkaka.

0

Fröknäcke (glutenfritt)

Nyttigt, glutenfritt fröknäcke som är enkelt att göra och himmelskt gott.

0

Saftig & kladdig chokladkaka

Mjuk och supersaftig, chokladfylld kaka som är aningen kladdig i mitten.

0

Lättbakat grytbröd

Oerhört saftigt bröd med en härlig, knaprig brödskorpa.

0

Banansockerkaka med kanel

En mosad banan i smeten gör sockerkakan oerhört saftig och god.

0

Knäckig toscakaka

Sagolikt saftig och mjuk kakbotten med en knäckig toscasmet på toppen som pricken över i.

0

Stora rågsiktsrutor i långpanna

Luftiga och saftiga brödrutor som är makalöst goda med smör och en skiva ost.

0