Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Snabb äppelkaka

dagensrecept appelkaka5 appelkaka2

Bara för att ett bakverk ska vara riktigt gott behöver det inte var komplicerat och jobbigt att baka det. Det här är ett bra exempel på en kaka som är makalöst god och superenkel att göra – en perfekt kombination. Testa gärna att göra kakan med päron eller plommon!

En supersaftig, jättegod äppelkaka som bakas ofta hemma hos mig! Servera gärna med vaniljsås eller en klick glass.

Baka en klassisk chokladfudgetårta – klicka här för recept!
Baka en klassisk chokladfudgetårta – klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Snabb äppelkaka

8–10 bitar

Äppelkaka med en snabbgjord kaksmet som kan röras ihop direkt i kastrullen som smöret smälts i.

ca 4 äpplen
1–2 msk strösocker
1–2 tsk kanel (kan bytas mot kardemumma)

Smet
125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm. Strö över socker och kanel.

2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner sockret och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

3. Ringla smeten över äpplena.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och pudra över florsocker. Servera gärna kakan med vaniljsås eller vispad grädde.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm. Strö över socker och kanel.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm. Strö över socker och kanel.
2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner sockret och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner sockret och rör om. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Ringla smeten över äpplena.
3. Ringla smeten över äpplena.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och pudra över florsocker. Servera gärna kakan med vaniljsås eller vispad grädde.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och pudra över florsocker. Servera gärna kakan med vaniljsås eller vispad grädde.

utvald appelkaka4

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Fröknäcke (glutenfritt)

Nyttigt, glutenfritt fröknäcke som är enkelt att göra och himmelskt gott.

0

Saftig & kladdig chokladkaka

Mjuk och supersaftig, chokladfylld kaka som är aningen kladdig i mitten.

0

Lättbakat grytbröd

Oerhört saftigt bröd med en härlig, knaprig brödskorpa.

0

Banansockerkaka med kanel

En mosad banan i smeten gör sockerkakan oerhört saftig och god.

0

Knäckig toscakaka

Sagolikt saftig och mjuk kakbotten med en knäckig toscasmet på toppen som pricken över i.

0

Stora rågsiktsrutor i långpanna

Luftiga och saftiga brödrutor som är makalöst goda med smör och en skiva ost.

0

Mazarinkaka med hallonglasyr

Kombinationen frasig mördegsbotten, saftig mandelfyllning och sötsyrlig hallonglasyr är oslagbar.

0

Enkla frukostbrödet

Mjukt och saftigt bröd som endast jäser en gång direkt i formen.

0

Smulig hallonpajkaka

De sötsyrliga bären och den smuliga degen är en ljuvlig kombination.

0

Hallonbrownies i långpanna

Supersmarriga chokladrutor med sötsyrliga hallon i smeten.

0

Hallonkaka i limpform

Fantastisk, mjuk hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter.

0