Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas tårtor Okategoriserade

Hemgjord glass utan maskin

dagens-recept

Den här hemgjorda glassen är verkligen supergod och så enkel att göra. Det behövs ingen glassmaskin utan man fryser glassen direkt i formen. Grädden och den sockrade, kondenserade mjölken ger en härligt gräddig och god glass som slår det mesta. Använd en skopa eller sked och gör kulor av den färdigfrysta glassen.

Du kan smaksätta glassen med precis vad du vill egentligen. Jag har smaksatt denna med hallon och chokladpuffar som är en läcker kombination. Glassen passar både som dessert eller till barnen en varm sommardag!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Hemgjord glass utan maskin

8–10 portioner 

Fantastiskt krämig och lättgjord glass med hallon och frasiga chokladpuffar.

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
ca 1 dl chokladpuffar 

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst, ca 6 tim. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

Du behöver: vispgrädde, sockrad kondenserad mjölk, hallon och chokladpuffar.
Du behöver: vispgrädde, kondenserad söt mjölk, hallon och chokladpuffar.
1. Vispa grädden fluffig.
1. Vispa grädden fluffig.
2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.
2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

 

3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.
3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.

 

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

glass3 glass1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Baguetter med flingsalt

Lyxiga bröd med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

0

Saftiga blåbärsrutor

Enkel och makalöst god blåbärskaka gjord i långpanna.

0

Kanelbullar

Utsökta kanelbullar som är en riktig klassiker och går alltid hem i alla lägen.

0

Enkel morotskaka

Saftig och god morotskaka med smak av kanel & kardemumma.

0

Snabb picknickkaka

Mjuk och god kanelkaka med ingredienser man oftast har hemma.

0

Smulig blåbärspaj

Klassisk smulig och god bärpaj som serveras med vaniljsås eller glass.

0

Blåbärskladdkaka

Ljus kladdkaka med läckra blåbär i smeten.

0

Jordgubbsbullar i långpanna

Jordgubbarna och smörfyllningen ger bullarna en härlig smak!

0

Rustika grahamsbrödkakor

Goda och saftiga brödkakor som är goda till frukost, mellanmål och på utflykten.

0

Rabarberkaka i stekpanna

Snabb, enkel och ljuvligt god kaka med sötsyrliga rabarberbitar och kanel i.

0

Hallonsockerkaka

Sötsyrliga hallon i sockerkakan gör den extra festlig och god!

0

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

En blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta.

0