Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas jordgubbar Okategoriserade

Jordgubbsbullar i långpanna

dagensrecept steg12 steg9 Det är allra godast att använda färska jordgubbar i bullbaket för de har bäst smak och konsistens. Frysta jordgubbar är ofta lite smaklösa och blir sladdriga i konsistensen när de tinar. De här bullarna hade en rykande åtgång kan jag lova! Både vuxna och barn var lyriska och sade att det var bland de godaste bullar de ätit. Ett toppbetyg! Lägg gärna upp bilder på dina bullar på vår Facebook-sida eller i kommentarsfältet längst ner på denna sida!

steg13 steg11

Jordgubbsbullar i långpanna

Ca 45 st

Börja med smörfyllningen, för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker


Deg
25 g jäst

3 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt

½ tsk kardemumma
½ dl strösocker
1 nypa salt

7–8 dl vetemjöl
ca 23 jordgubbar, helst färska

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 45 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, kardemumma, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Tryck ut degen med mjölade händer på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.

4. Gör ca 45 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål. Pensla degen med ägg och strö över pärlsocker.

5. Lägg en halv jordgubbe på varje hål och tryck till dem lite lätt.

6. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 45 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 45 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, kardemumma, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, kardemumma, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Tryck ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
3. Tryck ut degen med mjölade händer på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.
4. Gör ca 45 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
4. Gör ca 45 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål. Pensla degen med ägg och strö över pärlsocker.
5. Lägg en halv jordgubbe på varje hål och tryck till dem lite lätt.
5. Lägg en halv jordgubbe på varje hål och tryck till dem lite lätt.
6. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.
6. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

steg7 steg8 steg10 steg9

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rustika grahamsbrödkakor

Goda och saftiga brödkakor som är goda till frukost, mellanmål och på utflykten.

0

Rabarberkaka i stekpanna

Snabb, enkel och ljuvligt god kaka med sötsyrliga rabarberbitar och kanel i.

0

Hallonsockerkaka

Sötsyrliga hallon i sockerkakan gör den extra festlig och god!

0

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

En blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta.

0

Kuvertbröd

Små, vikta portionsbröd som är lyxiga att servera till festliga maträtter, på en buffé eller till frukost.

0

Salami- & mozzarellabröd

Ett lyxigt, fantastiskt gott och matbröd fyllt med salami, mozzarella och oregano. Flingsalt på toppen gör det extra läckert!

0

Ananaskaka i långpanna

Gudomligt saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.

0

Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten

Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.

0

Silviakaka

En älskad klassiker med en mjuk saftig, kaka i botten och en läcker glasyr på toppen.

0

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladen i smeten gör kladdkakan extra god!

0

Choklad- och kokosmuffins / Så gör du egna muffinsformar

Oemotståndliga muffins med choklad och kokos och steg-för-steg bilder hur du gör du egna muffinsformar.

0

Källarfranska

Nybakad, klassisk källarfranska med ost och smör på slår det mesta!

0