Kardemummakaka

En riktigt läcker och god klassiker som går snabbt och lätt att röra ihop.

Kardemummakaka är en riktigt läcker och god klassiker som man nästan alltid har ingredienser till att göra. Och den går snabbt och lätt att göra! På mindre än en timme (inklusive gräddningen) har du ett makalöst gott fikabröd som garanterat går åt i ett nafs.

Kardemumman kan bytas ut till kanel om man vill ändra kryddningen eller inte har kardemumma hemma. Det blir också fantastiskt gott!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Saftig kardemummakaka

Ca 12 bitar

En riktigt enkel kaka som går snabbt att slänga ihop och är fantastiskt saftig och god.

100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1 ägg
2 tsk malen kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ½ dl mjölk

Garnering
1–2 msk pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma och vispa en stund till. Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsockret.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Testa med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen.

1. Gör smeten enligt receptet.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Gör smeten enligt receptet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsockret.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsockret.

steg3

kardemummakaka

kardemummakakabit3

 

LOADING..