Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Grova tekakor

grovatekakor3 grovatekakor2 grovatekakor9

Drömgoda tekakor fyllda med nyttiga fibrer! Tekakor är ett favoritbröd som bakas ofta hemma hos mig. Den här degen innehåller två fiberrika mjölsorter; grahamsmjöl och rågmjöl. Trots fibrerna är tekakorna oerhört saftiga och mjuka. Baka och frys in till veckans frukostar!

Baka goda, fiberrika frukostbullar – klicka här för recept!
Baka goda, fiberrika frukostbullar – klicka här för recept!

Grova tekakor

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
2 dl grahamsmjöl
3 dl fint rågmjöl
9–10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock.

3. Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.

4. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock på ett väl mjölat bakbord.
2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock på ett väl mjölat bakbord.
3. Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.
3. Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.
4. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

utvald2 utvald2 grovatekakor3 grovatekakor5 grovatekakor8

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabbfrallor med 5 ingredienser

På bara 15 min bakar du dessa läckra frallor som är frasiga på ytan med ett saftigt innanmäte.

0

Fiberrika frukostbullar

Fiberrika, saftiga frallor som är goda till frukost, mellis och på buffén!

0

Grahamstekakor

Populära, supergoda tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen!

0

Nyttig hallonsmoothie

Superläcker, god smoothie som mättar bra. Helt utan tillsatt socker!

0

Lindas hälsomüsli

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Rostningen gör den lätt knaprig och godare i smaken!

0

Så gör du rostad müsli

Sockerfri, mättande och supergod müsliblandning som du enkelt gör själv.

0

Kalljästa grova frukostfrallor

Gör degen på kvällen och servera nygräddade, nyttiga frallor till frukost!

0

Jäsfria frukostbullar

Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.

0

Fluffiga semlor

Underbart goda, saftiga och luftiga semmelbullar! Ljuvlig semla fylld med härlig mandelmassa och vispgrädde.

0

Hallonsemlor

Vispgrädde och hallon är en perfekt kombination!

0

Nyttig müsli med russin, mandlar & nötter

Nötter, mandel & russin ger ett härligt tuggmotstånd och bra mättnadskänsla.

0

Snabba ostfrallor

Snabbgjorda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Klara på 15–20 min!

0