IMG_2668
IMG_2674
IMG_2677

 

Saftiga, rustika, härliga morotsfrallor. De går bra att frysa in och ta fram önskat antal och tina när du ska äta dem. Passar till frukost, till en sallad eller på en buffé.

Tips! Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön eller solroskärnor.

Tips! Baka tekakor med rivna morötter i degen – klicka här för recept!

Morotsfrallor

Ca 20 st

50 g jäst
8 dl vatten
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1 stor morot (eller två små)
8 dl rågsikt
10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.

2. Skala och riv moroten fint.

3. Tillsätt rapsolja, salt, morot, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en lätt kladdig, men smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

4. Rulla degen i vetemjöl. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt.

5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.

IMG_2669
morotsfrallor1

 

LOADING..