Skarmavbild 2018 09 24 kl 21 33 43
Skarmavbild 2018 09 24 kl 21 32 54

 

Underbara, mjuka, saftiga tekakor med rivna morötter i degen!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola 

Tekakor med rivna morötter

Ca 20 st

2 st morötter, rivna
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
75 g smör eller ¾ dl rapsolja
2 tsk salt
14–16 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och riv morötterna. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken . Tillsätt smör, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter, med en kakform eller ett glas.

3. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Morotstekakor1

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..