Skarmavbild 2018 09 24 kl 21 24 07
Skarmavbild 2018 09 24 kl 21 24 23

 

Underbar kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna extra höga och härliga. 

Om du vill baka en klassisk kladdkaka med ”normal” mängd smet så klickar du här!

Kladdkaka

Ca 12 bitar

200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
Om du vill baka en klassisk kladdkaka med ”normal” mängd smet så klickar du här!

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min . Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.

 

LOADING..