Skarmavbild 2018 09 18 kl 17 34 24

 

Mjuka, härliga frallor som passar perfekt till frukost! Det går bra att frysa in bröden!

Tips! Baka tekakor på klassiskt vis – klicka här för recept!

Mjuka frallor

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
½ dl rapsolja
8 dl vetemjöl
8–10 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, vetemjöl och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den en stund.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

3. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till avlånga frallor.

4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper, ca 9 st på varje plåt. Tryck till dem så de blir lite plattare med mjölade händer. Nagga dem med en gaffel.

5. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden jäsa under bakduk i 20–30 min (tills de växt lite och ser jästa ut).

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

Ragsiktsfrallor2

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..