Img 2544
Img 2541

 

En supersaftig, ljuvligt god äppelsockerkaka med rivna äpplen i smeten. Den går lika bra att grädda i en vanlig sockerkaksform eller en rund springform, ca 24 cm i diameter.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Tips! Baka en fantastiskt god äppelkladdkaka! Klicka här för recept!

Tips! Baka en galet god äppelsmulpaj med vaniljsås – klicka här för recept!

Äppelsockerkaka med rivna äpplen

Ca 12 bitar

3 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 normalstora äpplen, rivna

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.

2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl i äggblandningen. Blanda ner resten av  ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Skala och riv äpplena. Rör ner dem i smeten.

4. Häll smeten i formen. 

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 43 min. Låt den svalna i formen.

Appelsockerkakamedrivnaapplen

LOADING..