Img 2491
Img 2484
Img 2488

En galet läcker äppelkaka. Kaksmeten har samma grund som en kladdkaka, men innehåller även bakpulver vilket gör att den blir mer lik sockerkaka, men ändå oerhört saftig och härlig i konsistensen! En drömgod äppelkaka!

Tips! Baka den allra läckraste äppelpajen – klicka här för recept!

Tips! Baka en ljuvlig äppelkladdkaka – klicka här för recept!

Drömgod äppelkaka

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Ca 10 bitar

100 g smör, smält
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 ägg
2–3 äpplen, skalade

Garnering
1 tsk kanel
ev florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör resten av ingredienserna i kastrullen och blanda till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad, ugnsfast form, ca 24 cm i diameter.

3. Skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor och strö på kanel.

4. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i formen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min. Pudra ev. över florsocker före servering.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Underbarappelkaka2

LOADING..