Lättlagad, ljuvligt god köttfärssås! En klassisk vardagsrätt som alltid är uppskattad av både barn och vuxna. Smaka av kryddningen och tillsätt mer eller mindre kryddor beroende på vilken styrka du vill ha. Servera med pasta och/eller sallad.
Tips! Tillaga en underbart god curryköttfärssås – klicka här för recept!

Tips! Tillaga en supergod spagetti- och köttfärssåsgratäng – klicka här för recept!

Köttfärssås

800 g köttfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 pkt krossade tomater (á 400 g styck)
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
ca 1 dl ketchup (efter egen smak)
vitpeppar
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör eller olja i en stekpanna. (Ta sedan upp löken och lägg den på en tallrik).

2. Stek köttfärsen i en stekpanna ihop med oregano och pressad vitlök. Mosa köttfärsen med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ketchup, salt och lite peppar. Tillsätt den stekta löken och låt allt puttra på låg värme i ca 10 min. Späd ev. med lite vatten.

Tips! Laga ljuvligt god tacoköttfärssås – klicka här för recept!
Tips! Gör en superläcker, god pizza av köttfärssåsen som blir över – klicka här för recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..