Citronpaj

Den här citronpajen är fantastiskt god. Pajbotten är spröd och härlig och fyllningen krämig, frisk och fräsch med härlig citronsmak.

Tips! Baka en superläcker biskvitårta – precis som på konditori – klicka här för recept!

Tips! Baka en smuliga hallonpaj som är gudomligt god – klicka här för recept!

Citronpaj

Drömgod citronpaj med frasig smulbotten och krämig sötsyrlig fyllning.

Ca 12 bitar

125 g smör
3 dl vetemjöl

1 dl strösocker
1/2 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 citroner, saft och rivet skal

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg. Låt den vila i kylen i ca 10 min.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
Nagga bottnen med en gaffel.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.

4. Fyllning: Vispa ihop ägg och strösocker förhand i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och rör om ordentligt.

5. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 30 min. Låt den kallna i formen.

6. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering. Servera den gärna med lättvispad grädde.

Tips! Baka en superläcker biskvitårta – precis som på konditori – klicka här för recept!

Tips! Baka en smuliga hallonpaj som är gudomligt god – klicka här för recept!

Tips! Baka en superläcker biskvitårta – precis som på konditori – klicka här för recept!

Tips! Baka en smuliga hallonpaj som är gudomligt god – klicka här för recept!

LOADING..