Drömgoda tekakor

Drömgoda, saftiga, fluffiga tekakor! Hela familjen älskar dessa, runda mjuka bröd.

Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept!
Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Hälften av rågsikten kan bytas ut till vetemjöl.

Drömgoda tekakor

Ca 14 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
50 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
15–16 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

4. Kavla eller tryck ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1 ½ cm tjock.

5. Stansa ut rundlar, ca 12 cm.

6. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda brödet mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.

Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept!
Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept!
Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..