Tacopaj

Underbart god Tacopaj! Gör en superläcker paj av överbliven tacoköttfärs eller stek ny och tillaga denna superläckra, härliga tacopaj. Servera den gärna med en fräsch sallad.

Tips! Servera en nyttig, supergod Kesosallad till pajen – klicka här för recept!

Middagstips! Ljuvligt god kycklingfilé i sötsur gräddsås – klicka här för recept!

Tacopaj

Pajdeg
4 dl vetemjöl
½ krm salt
150 g smör, rumsvarmt

Fyllning
3 ägg
2 ½ dl mjölk
200 g ost (4–5 dl)
salt
svartpeppar
ca 4 dl tacoköttfärs

GÖR SÅ HÄR

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, (även upp på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.

4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med mjölken. Tillsätt lite salt och svartpeppar.

5. Sprid ut tacoköttfärsen och osten på pajskalet.

6. Häll över  ägg- & mjölkblandningen jämnt över köttfärsen och osten.

7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.

Tips! Servera en nyttig, supergod Kesosallad till pajen – klicka här för recept!

Middagstips! Ljuvligt god kycklingfilé i sötsur gräddsås – klicka här för recept!

Tips! Servera en nyttig, supergod Kesosallad till pajen – klicka här för recept!

Middagstips! Ljuvligt god kycklingfilé i sötsur gräddsås – klicka här för recept!

LOADING..