Veganska hamburgerbröd

Luftiga, saftiga supergoda veganska hamburgerbröd! Tips! Gör veganska bönbiffar – klicka här för recept! Supergoda!!!

Kalljäsning!
Gör degen enligt receptet och låt degen jäsa övertäckt i kylen över dagen eller natten! Baka sedan ut den enligt receptet! Enkelt och smidigt så spar man tid och degen hinner jäsa långsamt i lugn och ro.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott i hamburgerbrödet – klicka här för recept!

Veganska hamburgerbröd

Ca 24 st

50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
12–13 dl vetemjöl

Garnering
vatten
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Forma 24 runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem, ca 1–1 ½ cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med vatten och strö över lite sesamfrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Tips! Gör supergoda veganska biffar till hamburgerbröden – klicka här för recept!

Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott i hamburgerbrödet – klicka här för recept!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..