Daim


Gör egen Daim istället för att köpa. Mycket godare! Och det är så himla roligt att baka godis själv. Förvara Daimen i kylen, annars kan bottnen mjuka i rumstemperatur.
Fler goda godisrecept hittar du

Garnering
200 mörk eller ljus choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull. Rör om då och då och koka upp till 142–145 grader om du vill ha en hård och knäckig Daim. (130–137 grader ger en segare kola). Var försiktig på slutet så du inte bränner kolan.

2. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper. Skär den i bitar, ca 3 x 8 cm direkt, innan den stelnar. Låt kolan stelna.

3. Smält chokladen över vattenbad och pensla den på Daimbitarna. Låt chokladen stelna i kylen en stund. Förvara Daimen i en burk med tätslutande lock i kylen. Fler goda, lättgjorda godisrecept hittar du

LOADING..