Hastbullar med äppelmos

Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen!

Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar!

HASTBULLAR MED ÄPPELMOS 

20 st

1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör, kylskåpskallt
3 ½ dl filmjölk

Fyllning
ca 1 ½ dl äppelmos

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.

2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

3. Fördela degen i 20 muffins­formar utställda på en plåt eller i en muffinsform.

4. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick äppelmos.

5. Strö pärlsocker på degkanten (ej på vaniljkrämen).

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 12–13 min. Frys gärna in de bullar som blir över eftersom de är allra godast nybakade. Ta fram och tina dem i ugnen så blir de som nybakta.

LOADING..