Himmelsk jordgubbscheesecake

En superläcker, lyxig jordgubbscheesecake med smulig Digestivebotten! Den är såååå galet god, en perfekt dessert att bjuda på som kan förberedas dagen före. Tänk på att den alltid måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)

Himmelsk jordgubbscheesecake

Ca 12 bitar

250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg, delade i vitor och gulor
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 15  jordgubbar mosade

10–15 jordgubbar,

1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 24 cm, klädd med bakplåtspapper på kanten.

2. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 10 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.

3. Blanda ihop äggulor, färskost, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.

4. Värm försiktigt upp crème fraiche i en kastrull (den ska inte koka). Ta bort den från värmen och rör ner gelatinbladen och låt dem smälta. Låt blandningen svalna något och häll ner den i färskostsmeten under omrörning.

5. Mosa jordgubbarna och rör ner dem i smeten.

6. Häll ut hela fyllningen på kaksmulorna i formen.

7. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg ut dem på smeten. Låt några sjunka ner. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i minst 4 tim.