Noblessemarängtårta i långpanna

Under grädden döljer sig friska, fräscha hallon.

Gräddig, chokladig & frasig marängtårta fylld med bär. Den är vansinnigt läcker och god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta.

Noblessemarängtårta i långpanna

16–20 bitar

Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker

Ovanpå bottnen
200 g mörk choklad

Fyllning
10 dl vispgrädde
200 g vit choklad, finhackad
2–3 dl valfria bär

Fyllning & garnering
ca 20 st chokladplattor, t ex Noblesse

GÖR SÅ HÄR

1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.

3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla marängbottnen med chokladen. Ställ den i kylen tills chokladen stelnat.

4. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Hacka den vita chokladen fint och blanda ner den i grädden.

5. Bred ut ett tunt lager vispgrädde. Strö ut valfria bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbsbitar ovanpå grädden. Täck bären med ett tjockt lager grädde.

6. Stick ner chokladplattorna i grädden.

LOADING..