Lingonfilmjölkslimpa

Snabb, underbart god filmjölkslimpa med lingonsylt. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Degen tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen.

Lingonfilmjölkslimpa

1 st

6 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat 
½ dl mörk sirap
4 dl filmjölk
1 ½ dl lingonsylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop till en kladdig deg. Rör sist ner lingonsylten.

2. Lägg smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..