Citronsolskensbullar

Citronsolskensbullar

Ca 26 st

50 g jäst
300 g mjölk, fingervarm (3 dl)
130 g strösocker (1 ½ dl )
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
720 g vetemjöl (12 dl)

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen)
1 citron, rivet skal + 1 msk citronsaft

Penslig & garnering
1 ägg, uppvispat
50 g smör, smält

strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

3. Riv citronen och pressa ur saften. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Blanda ner citronskal och citronsaft. Blanda till en lagom konsistens. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.

6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

Riv citronen och pressa ur saften.

3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Riv ner citronskal och pressa ner saften från citronen. Blanda till en lagom konsistens. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Blanda ner citronskal och citronsaft. Blanda till en lagom konsistens. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.

6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..