Solskensbullar fyllda med vaniljkräm

Drömgoda, saftiga vaniljbullar doppade i knastrigt strösocker.

sponsorskylt_ny_Bosch

solskensbullar10

solskensbullar9

Solskensbullar fyllda med vaniljkräm. Drömgoda, saftiga vetebullar, fyllda med krämig vaniljkräm och doppade i knastrigt strösocker. Oemotståndliga! Bullarna går bra att frysa in, men vänta gärna med att doppa dem i socker tills de ska serveras.

Solskensbullar fyllda med vaniljkräm

Ca 26 st

50 g jäst
300 g mjölk, fingervarm (3 dl)
130 g strösocker (1 ½ dl )
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
720 g vetemjöl (12 dl)

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen)

Penslig & garnering
1 ägg, uppvispat
50 g smör, smält

strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.

6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin tills glutentrådarna är starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

2. Dela degen i ca 26 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en grop med pekfingret i mitten på varje bulle. Fyll groparna med marsankräm. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg.

6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

6. Pensla kanterna på bullarna (ej vaniljkrämen) med smält smör och doppa dem i strösocker.

solskensbullar7

solskensbullar8

LOADING..