Jordgubbsgrottor

Spröda, härliga syltkakor med jordgubbssylt.

jordgubbsgrottor1

Spröda, läckra syltkakor med jordgubbssylt i mitten. Sylten går bra att byta ut mot valfri sylt. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. Går även bra att frysa in i ca 1 månad.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Jordgubbsgrottor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
1–2 dl jordgubbssylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med sylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med jordgubbssylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

jordgubbsgrottor3
jordgubbsgrottor2

LOADING..