Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

plättbröd8

Snabba plättbröd är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa, man behöver ingen ugn och de är ljuvligt goda!

Snabba plättbröd

Ca 20 st

75 g smör, rumsvarmt
7 ½ dl vetemjöl (eller hälften rågsikt/vetemjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl. Dela den i ca 20 bitar.

3. Forma degbitarna till bollar med mjölade händer, platta till dem. Rulla en kruskavel över dem (nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel).

4. Värm upp en stekpanna. Stek bröden på medelvärme i någon minut på varje sida. Vänd när de fått färg.

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl. Dela den i ca 20 bitar.

2. Rulla degen i vetemjöl. Dela den i ca 20 bitar.

3. Forma degbitarna till bollar med mjölade händer, platta till dem. Rulla en kruskavel över dem (nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel).

3. Forma degbitarna till bollar med mjölade händer, platta till dem. Rulla en kruskavel över dem (nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel).

4. Värm upp en stekpanna. Stek bröden på medelvärme i någon minut på varje sida. Vänd när de fått färg.

4. Värm upp en stekpanna. Stek bröden på medelvärme i någon minut på varje sida. Vänd när de fått färg.

plättbröd6
plättbröd7
plättbröd10
plättbröd9

LOADING..