Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd Okategoriserade

Havregrynsgrötfrallor

havregrynsgröfrallor9 havregrynsgröfrallor7

Saftiga, goda havregrynsgrötfrallor! Gröt i degen gör bröden oerhört saftiga och hållbarare. Jag älskar dessa bröd. De är mättande och konsistensen är underbar. Mängden vetemjöl i degen kan variera lite beroende på hur fast gröten är. Degen ska vara smidig, inte för tung och kompakt.

Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept!
Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Havregrynsgrötfrallor 

16–20 st

Gröt
3 dl havregryn
6 dl vatten, kallt

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja

8–10 dl vetemjöl

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen och rulla den i vetemjöl. Klipp den i 16–20 lika stora bitar.

4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.
1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Knåda igenom degen och rulla den i vetemjöl. Klipp den i 16–20 lika stora bitar.
3. Knåda igenom degen och rulla den i vetemjöl. Klipp den i 16–20 lika stora bitar.
4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

havregrynsgröfrallor8 havregrynsgröfrallor10

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjölfri havregrynslimpa

Nyttig limpa helt utan vetemjöl! Behöver inte jäsa och innehåller ingredienser man oftast har hemma!

0

Kesosallad

Kesosallad är ett gott, nyttigt tillbehör som passar till kött, kycklingfilé, lax och bönor.

0

Semmelwraps

Samma innehåll som en vanlig semla, men grädden & mandelmassan är inlindad i ett tunt, luftigt, läckert wrapsbröd!

0

Bönsallad

Nyttig, mättande och proteinrik bönsallad! Passar bra till kyckling, lax, kött eller till lunch som den är.

0

3 populäraste recepten i januari

De 3 populäraste recepten 1:a veckan i januari 2017.

0

Potatis är en av de nyttigaste råvarorna!

Klicka på rubriken för att läsa varför! Källa: Livsmedelsverket.

0