Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas glass Okategoriserade

Glasstårta tresmak

glasstårtatresmak4 glasstårtatresmak1

GLASSTÅRTA I TRE LAGER – vanilj, hallon och choklad. Ljuvligt god och lätt att göra! Passar både vuxna och barn. Tips! Tillsätt maränger i smeten!

Tips! Spola skålen i varmt vatten innan du stjälper upp den på en tallrik. Om ytan blir smält kan man ställa den i frysen en stund till.

daimglass
Krämig, hemgjord Daimglass – ljuvligt god! Klicka på bilden för recept!
hallonglassbakelse
Hallonglassbakelse med Noblesse – ljuvligt god dessert! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Tips 1! Servera glassbomben med t ex mosade hallon, chokladsås, maränger eller färska bär.

Tips 2! Om du har bråttom kan du använda färdigköpt vaniljglass och smaksätta 1/3 med hallon och 1/3 med choklad!

Tips 3! Om du har bråttom kan du använda färdigköpt vaniljglass och smaksätta 1/3 med hallon och 1/3 med choklad!

Tips 4! Stjälp upp bottnen på en marängbotten vid servering (färdigköpt eller hembakad).

Glasstårta tresmak

12–15 portioner

8 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g, sweetened, okokt) 
2 dl frysta hallon
50 g mörk choklad
1 msk kakao

Tips! Tillsätt maränger i skålen med glassmet innan den fryses in! Jättegott!

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt.
  2. Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
  3. Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
  4. Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
  5. Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
  6. Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
  7. Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa).

Tips! Spola yttersidan på skålen i varmt vatten innan du stjälper upp den på en tallrik. Om ytan blir smält kan man ställa glassen på en tallrik i frysen en stund till.

1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt.
1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt.
2. Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
2. Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
3. Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
3. Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
4. Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
4. Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
5. Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
5. Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
6. Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
6. Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa). Ta fram glassen ca 15 min före servering.
7. Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa). Tips! Spola yttersidan på skålen i varmt vatten innan du stjälper upp den på en tallrik. Om ytan blir smält kan man ställa glassen på en tallrik i frysen en stund till.

glasstårtatresmak2 glasstårtatresmak3

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nougatkola

Nougatkola är seg och magiskt god!

0

Saffranmazarinkaka

Lyxig, superläcker mazarinkaka med saffran i fyllningen!

0

Pudrade chokladpraliner

Drömgoda chokladpraliner med florsocker på toppen!

0

Presenttips: Chokladtorrone

Magiskt god chokladtorrone som är en perfekt present att ge bort!

0

Chokladtorrone

Lyxig chokladtorrone – lätt att göra och magiskt gott!

0

Fyllda saffransbullar

Extra saftiga saffransbullar fyllda med riven mandelmassa eller vit choklad!

0

Saffransbullar med vaniljsmörkräm

Extremt saftiga, goda saffransbullar med vaniljsmörkräm!

0

Crispy road

Lättgjort, gudomligt gott och krispigt julgodis med marshmallows, cornflakes & choklad.

3

Franska pepparkakor som inte behöver kavlas

Tunna, spröda pepparkakor som går fort att göra! De behöver inte ens kavlas!

0

Mintkyssar

Klassiskt julgodis som är lätta att göra och ännu enklare att äta!

0