Nougatkola

Nougatkola är seg och magiskt god!


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

Nougatkola5

En segmjuk kola med läcker nougatsmak! En riktig favorit som har en rykande åtgång.

Superläcker chokladkola med ett täcke av choklad ovanpå – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Brigadeiro-kola som är superlätt att göra – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Nougatkola

Ca 50 st

¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 ½ msk kakao
150 g nougat
1 msk smör

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandeln grovt.

2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt nougat och smör. Blanda ordentligt och rör om till en slät smet.

3. Rör ner sötmandeln i kolasmeten.

4. Häll smeten i en form, ca 15 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

1. Hacka sötmandeln grovt.

1. Hacka sötmandeln grovt.

2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt nougat och smör. Blanda ordentligt och rör om till en slät smet.

2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt nougat och smör. Blanda ordentligt och rör om till en slät smet.

Nougatkola3

3. Rör ner sötmandeln i kolasmeten.

3. Rör ner sötmandeln i kolasmeten.

4. Häll smeten i en form, ca 15 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

4. Häll smeten i en form, ca 15 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

Nougatkola6
Nougatkola9
Nougatkola7

LOADING..