Franska pepparkakor som inte behöver kavlas

Tunna, spröda pepparkakor som går fort att göra! De behöver inte ens kavlas!

franska-pepparkakor3
franska-pepparkakor4

Franska, skurna pepparkakor är ett perfekt alternativ till vanliga pepparkakor som kavlas ut. Den här varianten är ännu godare och går otroligt snabbt att göra också, eftersom man slipper både att kavla och stansa ut figurer i degen. Ett bra recept för den som vill att bakningen ska gå snabbt och smidigt!

Extremt saftiga, goda pepparkakskärleksmums – klicka på bilden för recept!
JULGODIS Ljuvligt god wienerchokladbräck med 2 ingredienser – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Skurna pepparkakor

50–60 st

50 g sötmandel
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk pepparkakskrydda
½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
100 g smör, rumsvarmt

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandel grovt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.

3. Knåda snabbt in mandeln i degen.

4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.

5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

1. Hacka sötmandel grovt.

1. Hacka sötmandel grovt.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och smör och nyp ihop allt till en deg.

3. Knåda snabbt in mandeln i degen.

3. Knåda snabbt in mandeln i degen.

4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.

4. Forma degen till en rull. Lägg den i frysen i ca 30 min så den blir lättare att skära i tunna skivor. Sätt ugnen på 180 grader.

5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.

5. Skär degen i tunna skivor, 2–3 mm med en vass kniv.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna och stelna på plåten.

franska-pepparkakor1
franska-pepparkakor2

LOADING..