Chokladknäck

Seg knäck med underbar chokladsmak!


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

chokladknäck4

LJUVLIGT GOD CHOKLADKNÄCK Visst är det underbart att göra julgodis. Det är inte bara gott, det är även en speciell härlig känsla. Man inväntar julen och förväntningarna är höga. Knäcke är en klassiker som jag kokar varje år. Gärna denna variant med smak av choklad. Om man vill göra vanlig klassisk knäck är det bara att utesluta kakaon i receptet.

Superläcker chokladkola med ett täcke av choklad ovanpå – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Brigadeiro-kola som är superlätt att göra – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Chokladknäck

70–80 st

¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas)

Knäcksmet
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk kakao
25 g smör

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandeln grovt.

2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.

3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.

4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.

5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.

1. Hacka sötmandeln grovt.

1. Hacka sötmandeln grovt.

2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.

2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.

3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.

3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.

4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.

4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.

5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.

5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.

chokladknäck5

LOADING..