Saltlakritskola

Seg kola med en fantastiskt sötsalt lakritssmak. En riktig 10-poängare!


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

saltlakritskola7

LÄCKRA LAKRTISKOLOR Ljuvligt goda kolor smaksatta med Turkisk peppar. De har en fantastisk härlig smak av saltlakrits. Jag älskar dessa sega, lättjgorda kolor. Det är bra att ha en digital termometer när man kokor kola för att få den rätta konsistensen. Det går att göra kulprovet (då droppar man kolan i kallt vatten efter en stunds kokning och när det bildas kulor av kolan så är den klar). Dock är kulprovet inte lika säkert. Jag upplever att man ofta tror att kola är klar lite för tidigt och så blir den för mjuk.

Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
En fantastiskt god After Eight-tryffel – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Saltlakritskola

Ca 36 st

100 g Turkisk peppar-karameller
2 dl vispgrädde
1 ¼ dl vit sirap
25 g smör
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit

GÖR SÅ HÄR

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.

2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, Turkisk peppar och strösocker. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.

3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).

4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.

2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör och strösocker. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.

2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, Turkisk peppar och strösocker. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.

3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).

3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).

4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

saltlakritskola5
saltlakritskola6
saltlakritskola8

LOADING..