Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Daim fudge brownies

39 röster

daim-fudge-cake2 daim-fudge-cake7

Fudge brownies har ett amerikanskt ursprung och är en av mina favoritkakor (jag har många favoriter 😉 ) De är mjuka, lätt kladdiga och har en fantastiskt god, krämig chokladtryffel på toppen. Med lite knaprig Daim på toppen blir de helt oemotståndliga! Och ett stort plus: de är enkla att göra! Jag gör egentligen bara enkla bakverk eftersom mitt motto är: Det ska vara enkelt och gott att baka!

Ljuvligt god kokostosca – klicka här för recept!
Ljuvligt god kokostosca – klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Daim fudge brownies

Ca 20 st

Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel & knaprig Daim på toppen.

125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör

Garnering
1 liten Daim (eller 1 ena biten Daim i ett Dubbel-Daim paket)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.

3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.

4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.

5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.

6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.
5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.
5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.
6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.
6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.

daim-fudge-cake5 daim-fudge-cake8 daim-fudge-cake4 daim-fudge-cake3 daim-fudge-cake6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas lakritskola

Drömgoda kolor med fantastiskt lakritssmak!

0

Snabba stekpannebröd

Härliga stekpannebröd som inte behöver jäsa. Klara på några minuter!

0

Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar är bland det godaste som finns! Man behöver alltid ha en påse bullar i frysen för att ta fram när man blir sugen eller när man får oväntat besök. Frys in de bullar som inte äts direkt när så håller de sig saftiga längre. Klassiska kanelbullar 30–40 bullar (beroende på storlek) 50 g jäst 6 …

0

Bananpannkakor med 2 ingredienser

Nyttiga, mättande pannkakor som innehåller mosad banan & ägg. Mums vad goda de är!

0

Florsockerbullar

Saftiga, luftiga, härliga bullar! Riktiga 10-poängare!

0

Vaniljsmörbullar

Saftiga, mjuka, perfekta bullar fyllda med vanilj!

0

Schweizernöttårta

DRÖMGOD, LÄTTGJORD TÅRTA En ljuvlig kladdkakebotten med grovhackad schweizernöt på toppen – en perfekt, underbar kombination. De nötiga chokladen ger ett litet tuggmotstånd och gudomligt god smak. En mycket lättgjord, lyxig och galet god dessert, kalastårta eller fikabröd! Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration …

0

Snabbt fiberbröd

Rustikt, gott & lättgjort bröd som inte behöver jäsa!

0