Bloggar Lindas Bakskola Lindas hallon Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Segmjuk hallonkaka

segmjukhallonkaka7 segmjukhallonkaka11

Lättbakad hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver. En kaka man snabbt slänger ihop, men bara för den är lättgjord är den inte mindre god. Tvärtom så är det en riktig favorit som verkligen uppskattas och är omtyckt! Det enkla är det godaste!

Här finns fler goda hallonrecept!

hallonmuffins
Saftiga, läckra hallonmuffins!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Här finns fler goda hallonrecept!

Segmjuk hallonkaka med 5 ingredienser

12–15 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält

Garnering
2–3 dl hallon, frysta eller färska
strösocker

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Låt kakan stå i rumstemperatur utan att täcka över den för då försvinner de sega, knapriga kanterna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Låt kakan stå i rumstemperatur utan att täcka över den för då försvinner de sega, knapriga kanterna.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Låt kakan stå i rumstemperatur utan att täcka över den för då försvinner de sega, knapriga kanterna.

segmjukhallonkaka4 segmjukhallonkaka12 segmjukhallonkaka10 segmjukhallonkaka8 segmjukhallonkaka9 segmjukhallonkaka6 segmjukhallonkaka5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjuk kanelbullekaka

En snabbgjord, riktigt mjuk och saftig kaka med smak av kanelbulle.

0

Snabb bakpulverpizza

Superläcker pizza med en snabbgjord botten som är gudomligt god!

0

Kalljäst rostbröd

Gör degen ikväll och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Bountykaka

Saftig chokladkaka med superläcker Bountyfyllning på toppen!

0

Blåbärskladdkaka

Ljuvligt god kladdkaka med blåbär. Det går bra både med frysta och färska blåbär!

0

Lindas blåbärskladdkaka

Blåbär i kladdkakan är gudomligt gott – en riktig underbar sommarkaka som är god med glass, vaniljsås eller vispgrädde!

0

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

Nyttiga och mättande plättar gjorda på Keso och ägg, helt utan mjöl. Servera med rivet äpple & kanel – supergott!

0

Nyttig melonsmoothie

Hälsosam, mättande, sockerfri smoothie fylld med härlig vattenmelon, banan och mjölk. Lätt att göra!

0

Bakpulver – fakta

Allt du behöver veta om bakpulver

0

Melonglass utan socker

Hälsosam, fruktig sorbetglass baserad som är ljuvligt god och läcker! Nyttig utan tillsatt socker.

0

Nyttig mikrokladdkaka

Ljuvligt god & supernyttig kladdkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Perfekt när man är sötsugen, men vill vara nyttig.

0