Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat Lindas nyttigt Okategoriserade

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

64 röster

kesoplättaräpple5 kesoplättaräpple3

Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg (helt utan mjöl). Servera dem gärna med mosade hallon eller andra bär och eventuellt en klick Keso eller vispgrädde.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Fiberhusk består av malda psylliumfrön och tillsätts i smeten för att den ska få en bra konsistens och inte bli blaskig.

Tips! Pudra lite kanel eller kardemumma över plättarna vid servering.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Skarmavbild-2020-10-11-kl.-09.00.07.png

Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook för mer inspiration & flera recept!

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

8–10 st

2 ägg
250 g Keso (3 eller 1,5-procent fett)
1 nypa salt
1 msk fiberhusk 

Tillbehör
kanel
1 rivet äpple

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.

2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå och tjockna i 3–5 min.

3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja steka på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.

4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen. Servera med kanel & rivet äpple.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.
1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.
2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå i 3–5 min.
2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå och tjockna i 3–5 min.
3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja stek på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.
3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja steka på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.
4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen.
4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen. Servera med kanel & rivet äpple.

kesoplättaräpple5 kesoplättaräpple3 kesoplättaräpple1 kesoplättaräpple2 kesoplättaräpple4 kesoplättaräpple6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig melonsmoothie

Hälsosam, mättande, sockerfri smoothie fylld med härlig vattenmelon, banan och mjölk. Lätt att göra!

0

Bakpulver – fakta

Allt du behöver veta om bakpulver

0

Melonglass utan socker

Hälsosam, fruktig sorbetglass baserad som är ljuvligt god och läcker! Nyttig utan tillsatt socker.

0

Nyttig mikrokladdkaka

Ljuvligt god & supernyttig kladdkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Perfekt när man är sötsugen, men vill vara nyttig.

0

Nyttig melonglass

Fruktbaserad, sockerfri glass som blir oerhört krämig & god! Smakar sött utan socker!

0

Snabb bakpulverlimpa

Suveränt gott bröd som går blixtsnabbt att baka!

0

Snabblimpa som inte behöver jäsa

Suveränt god & lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats och är klar på totalt 30 min (5 min arbete + 25 min ugn).

0

Chokladsnittar

Knapriga, läckra chokladsnittar med pärlsocker på toppen!

0

Segmjuk jordgubbskaka

Lättbakad kaka med segmjuka, lite frasiga kanter – en favorit som innehåller få ingredienser man oftast har hemma!

0

Segmjuk jordgubbskaka

SUPERGOD! Lättbakad jordgubbskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0

Maräng- & jordgubbsglasstårta

Drömgod, krämig glass med stora jordgubbsbitar i – riktigt lyxig & god! (Görs utan glassmaskin).

0