Chokladsnittar

Knapriga, läckra chokladsnittar med pärlsocker på toppen!

chokladsnittar11

POPULÄRA KLASSIKER Chokladsnittar är ljuvligt goda, lätta att baka och håller i flera veckor i en burk med tätt lock. Fyll kakburken med dessa smarriga godingar!

Saftiga, härliga hallonmuffins – klicka här för recept!
Ljuvligt goda krabbelurer med jordgubbsmos – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladsnittar

30–35 st

1 ½ dl strösocker
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 nypa salt

2 ½ dl vetemjöl
125 g smör, rumsvarmt 

Garnering
pärlsocker

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

chokladsnittar8
chokladsnittar9
chokladsnittar10
chokladsnittar11

 

LOADING..