Maräng- & jordgubbsglasstårta

Drömgod, krämig glass med stora jordgubbsbitar i – riktigt lyxig & god! (Görs utan glassmaskin).

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

marängjordgubbsglass6
marängjordgubbsglass10

DRÖMGOD FAVORITGLASS Frasiga maränger, söta jordgubbar & krämig glass – en ljuvligt god kombination som är lätt att göra själv. Men känns oerhört lyxigt!

Tips!
Om man inte vill göra glassen med kondenserad mjölk så kan man använda samma recept som fyllningen till halloncheesecake – klicka här för recept! Den är också supergod!

Drömgod, hemgjord Daimglass – klicka här för recept!
Gudomligt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Maräng- & jordgubbsglasstårta

ca 12 bitar

1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
300 g jordubbar + 2 msk strösocker
12–15 maränger

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.

3. Plasta botten och kanterna på en limpform eller rund skål, ca 2 liter. Lägg jordgubbsskivorna i botten.

4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.

5. Häll glassmeten i formen. Tryck ner maränger i smeten. Ställ glassen i frysen i 6–8 timmar tills den är genomfryst.

2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.

4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.

marängjordgubbsglass7
marängjordgubbsglass9