Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas hallon Okategoriserade

Fryst halloncheesecake

frysthalloncheesecake13frysthalloncheesecake12

Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!
Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!
Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!
Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!

Baka gott utan ugn! Den här cheesecaken är vansinnigt god och lätt att göra! Den består av smuliga Digestivekex och en fryst, krämig hallonfyllning. En perfekt kombination som är uppfriskande, fräsch och mycket, mycket god! En storfavorit! Det går bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller blåbär.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Denna cheesecake görs i tre steg:
1. Botten
2. Fyllning
3. Frysning

Fryst halloncheesecake

Botten
20 Digestivekex
75 g smör, smält 

Fyllning
4 ägg (delas i vitor & gulor)
2 dl strösocker
200 g färskost, t ex philadelphia
300 gram hallon, färska eller frysta
5 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.

2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .

3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.

4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.

5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.

6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.

7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).

8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.

9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfrist. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.  

frysthalloncheesecake10 frysthalloncheesecake11 frysthalloncheesecake14

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Jordgubbschokladkaka

Hemgjord chokladkaka fylld med hela jordgubbar! Superläcker!

0

Chokladdoppade jordgubbar

Superläckert snacks som är gott till fördrinken, som snacks eller istället för chips!

0

Flätad pizzarulle

Superläcker brödrulle fylld med ost, skinka & tomatsås. Den är både snygg och ljuvligt god!

0

Nyttig apelsinglass

Fruktig sockerfri glass som är gudomligt god och svalkande! Klar på några minuter.

0

Nyttiga chokladbollar utan socker

Ingen kan tror att dessa kokosbollar inte innehåller socker – de är precis lika smarriga som ”vanliga” havrebollar!

0

EM-pepparchips i mikron

Tunna, knapriga chips smaksatta med peppar och salt! Supergoda, klara på 5 min och nyttiga!

0

Chips i mikron

På bara ca 5 min gör du knapriga, läckra chips i mikron som dessutom är nyttiga!

0

Apelsinsmoothie

Sockerfri, nyttig smoothie med apelsin, banan och yoghurt (eller mjölk)! Frisk & fräsch!

0

Sockerfri apelsinsorbet

Iskall, nyttig fruktsorbet som är svalkande och läcker!

0

Mazarinkaka med blåbärsglasyr

Lyxig kaka som består av tre lager; en frasig mördegsbotten, en krämig härlig mandelmassfyllning och en läcker glasyr.

0